Отборът на Ювентус отново е лидер в Серия А, след като успя да вземе голямото дерби на италианския футбол срещу Интер. „Старата госпожа” се наложи с 2:0 у дома, в мач, в който емоции за дерби от подобен калибър липсваха.

Атмосферата на стадиона в Торино бе повече от тягостна заради събитията от последните седмици и плъзналия смъртоносен коронавирус на Апенините, което наложи срещите от италианския шампионат да се играят при закрити врата.

Срещата трябваше да се играе преди една седмица, но бе отложена заради заразата.

Футболистите на Маурицио Сари все пак успяха да изковат ценния успех след голове на Аарън Рамзи и Пауло Дибала през втората част. Така Юве отново излезе с едни гърди пред Лацио на върха в таблицата и почти отказа днешния си съперник Интер от титлата. Разликата между Интер и Ювентус на върха е вече цели девет точки. Вторият Лацио се намира на точка зад „баинконерите”.

Във вторник предстои съдбоносна среща за италианския шампионат, като дори се коментират варианти за прекратяването на надпреварата.

Антонио Конте се завърна за пръв път на стадион „Алианц”, но този път като съперник на Юве. Феновете на домакините обаче не успяха да му устроят подобаващо посрещане.

Голямата новина за състава на гостите обаче бе завръщането на вратаря Самир Ханданович, който пропусна последните пет седмици заради фрактура на един от пръстите на ръката си.

Първото полувреме не предложи кой знае какви интересни ситуации пред двете врати, като изключим двете претенции за дузпи, които имаха от двата тима. И в двата случая обаче, Ашли Йънг и Леонардо Бонучи играха с прилепени до тялото си ръце и главният рефер нямаше основания да посочи бялата точка.

Всичко по-интересно дойде през втората част, когато паднаха и двете попадения в мача. Първо Аарън Рамзи бе най-съобразителен в наказателното поле в 55-ата минута, когато стреля силно от границата на вратарското поле и след рикошет в крак на противник, топката се оплете в мрежата.

Малко след това в игра се появи Дибала, който замени Гонсало Игуаин. Бившият играч на Палермо бързо направи разлика и с красиво изпълнение в 67-мата минута покачи на 2:0.

В 78-мата минута Кристиан Ериксен пропусна най-добрия шанс за гол за Интер, стреляйки над вратата над вратата на Ювентус.

Минута по-късно резервният вратар на Интер Даниеле Падели бе изгонен от пейката с червен картон за реплика, а в последните минути Кристиано Роналдо пропусна два много добри шанса, с които да направи успеха на торинци класически и сам да счупи рекорда, вкарвайки в цели 12 поредни срещи.

С успеха над Интер Ювентус събра 63 точки след първите 26 кръга, с една точка повече от втория Лацио. Интер е трети с 54 точки, но има и мач по-малко от другите конкуренти за титлата.