Играчите и треньорите на Етър са се отказали от една заплата като жест към клуба, който се намира в затруднено положение, съобщи официалният сайт на търновци.
 
„Решихме да помогнем на клуба в тази тежка ситуация, в името на това Етър да просъществува. Надяваме се ръководството да го оцени. Топката е в техните ръце и крака, защото наистина има неща, които не са гладки. Надяваме се всичко да се изчисти, защото ни предстоят доста тежки мачове. Всички сме единни, всички сме професионалисти и искаме Етър да оцелее в тези тежки времена”, заяви един от капитаните на тима Христо Иванов. 
 
Вратарят бе категоричен, че той и колегите му ще продължат да се влагат стопроцентово и занапред. 
 
„Всеки, който е бил на тренировките и контролите, е видял как се влагат всички. 15-20 минути преди началото на заниманията вече сме на стадиона. Предстоящите мачове са трудни и затова отборът трябва да бъде сплотен, както сме в момента. Но като казвам отбор, имам предвид абсолютно всички, които са под името Етър, добави Христо Иванов.
 
Треньорът Петко Петков и помощниците му изцяло подкрепиха решението на играчите и също обявиха, че ще се откажат от едно месечно възнаграждение.
 
„Етър се намира в затруднено положение, но искам да кажа, че имам на разположение футболисти, които са истински мъже. С този жест те показват, че обичат отбора и наистина искат Етър да продължи да играе в елита. Много хора не си дават сметка какво е да си професионален футболист, всеки брои парите им, но тези момчета имат семейства, полагат огромни усилия на терена. Затова – поклон към техния жест и дано всички заедно успеем да спасим Етър”, коментира  Петков.