Бившият спортен директор на Левски Андрей Желязков смята, че клубът може да извлече много положителни неща от изключително трудната ситуация. 
 
"Сините" бяха силно разклатени финансово в началото на 2020-а и разчиташе на помощ от страна на феновете. Заради пандемията от коронавирус и тя спадна, защото мачовете бяха спрени. Според Желязков може би идва моментът за раздяла с недоказани чужденци и даване на шанс на български момчета.
 
"Тази криза трябва да подейства отрезвяващо за Левски. Надявам се да стане точно така. И от нещастието, породено от такава пандемия, накрая да излезе така, че да се помогне на българския футбол. Защото е ясно, че финансово ще закъсат клубовете, и то не само от сегашната ситуация, породена от коронавируса.
 
Вижда се, че те затъват от ден на ден. Не можеш да харчиш два-три пъти повече, отколкото изкарваш. Няма как да стане, доказано е през годините. Надявам се при тази ситуация клубовете да се разделят с много от чужденците, особено скъпоплатените. 
 
Надявам се по този начин да се помогне и на националните ни отбори във всички възрасти. Виждаме, че младежите и юношите ни вървят добре. Много от момчетата в младежкия играят в елита. При юношите също има трима-четирима, които получават шанс. Това помага много, затова се надявам тази криза, отнемайки ни нещо, да ни принуди да залагаме повече на българи - и така същевременно да ни даде нещо", коментира Желязков пред Тема спорт.