На изискана церемония и в присъствието на стотици привърженици, ветерани и общественици, „Ботев“ официално преименува своята база на името на легендарния Никола Щерев – Старика.

Eто какво написаха от Ботев:

"Знаковото за нашия клуб събитие се състоя на 3 октомври – паметна дата за всички ботевисти, на която преди 94 години „жълто-черните“ печелят своят първа шампионска титла. Първа не само за „Ботев“, но и за Пловдив.

Начало на церемонията бе дадено в 18.00 часа в клубното кафе на „Спортен комплекс Никола Щерев – Старика“, където с по чаша вино водещият на събитието Валери Станков вдигна наздравица за благополучие и бъдещи успехи на всички, свързани с каузата „Ботев“.

Приятната атмосфера, в която поколения пловдивчани разгледаха изложбата, посветена на Никола Щерев и шампионския отбор от 1929 година, бе украсена с възможността всички ботевисти да видят отблизо репликата на Царската купа, автентичен златен медал от спечеления финал срещу „Левски“ в София, както и оригиналната 24-каратова златна значка на Старика, дарена му от клуба през 1932 година, по повод отбелязването на 20-годишнината на „Ботев“ и 15-годишната дейност на Никола Щерев под жълто-черните знамена.

Много усмивки и добро настроение предизвикаха и малчуганите от школата на клуба, които масово посетиха събитието, като не пропуснаха да чуят повече за историята на финалния мач от историка – д-р Видин Сукарев, както и да си направят снимки за спомен със свещените артефакти. 

Час по-късно, в 19.00 часа, започна и официалната част на събитието, когато водещият Валери Станков дръпна паметна реч за значимостта на Никола Щерев за развитието на „Ботев“, а веднага след него думата взе и внучката на Старика – популярната джаз певица Мирослава Кацарова, която с огромно вълнение благодари за оказаната чест от името на всички наследници на големия ботевист, подчертавайки, че Никола Щерев е обичал не само футболния клуб „Ботев“, а и патрона на нашия клуб – безсмъртния поет и революционер Христо Ботев.

Поздравления за събитието и пожелания за бъдещи успехи бяха отправени от административния директор на „Ботев“ – Радостин Кишишев, който заяви, че вече се чувства ботевист и един от всички в голямото ято на „канарчетата“, а Лъчезар Балтанов сподели пред присъстващите, че за него е истинска чест да продължава да брани името „Ботев“ и ще дава всичко от себе си със свещената фланелка. Събитието беше уважено и от капитана на „жълто-черните“ – Ивелин Попов, чието присъствие предизвика овациите на множеството.

Кулминацията на вечерта бе „запалването“ на светлините на новите букви с името на Никола Щерев – Старика на фасадата на централната трибуна на комплекса, когато привържениците на „Ботев“ запалиха факлите на победата, а ликът на Старика и клубната емблема засияха в пламъците на „жълто-черната“ любов.

Така съвместната инициатива на ПФК „Ботев“ и „Фондация Жълто и Черно“ бе доведена до успешен завършек, а ние вярваме, че това е само началото на едно успешно сътрудничество, тъй като нашите партньори обявиха в аванс следващото голямо дело, с което ще се заемат, а именно изграждането на паметник на великия Динко Дерменджиев – Чико. Футболен клуб „Ботев“ ще допринесе с всичко нужно поредната смислена идея да се превърне в реалност и да радва всички с „жълто-черни“ сърца."