Отборът на Левски ще се включи в благотворителното бягане в подкрепа на малката Дани. Събитието ще се състои на 17 ноември, неделя, на стадион „Виваком Арена Георги Аспарухов“, а началото е в 11:00 часа, информират „сините” чрез официалния си сайт.

Малката Йордана от Радомир страда от рядкото заболяване проксимален бедрен дефицит и за да може да ходи нормално са нужни средства за скъпоструваща операция. Диагнозата й се изразява в деформация на дясното бедро и прогресивно скъсяване на бедрената кост, поради което, едното й краче е по-късо от другото с 5 см. Дани не може да ходи без специално изработени обувки с висока платформа, която коригира разликата в крачетата.  Въпреки сериозната диагноза, световноизвестният  детски ортопед д-р Дрор Пейли от институт Сейнт Мери, Флорида, САЩ, се съгласява да проведе лечението и дава гаранция, че с няколко операции направени там, Дани ще може да ходи.

Първата от операциите е най-сложна, с нея ще се коригира деформацията и ще бъде направена реконструкция на бедрената кост. Така наречената Супер Хип Процедура се прави успешно, повече от 10 год. в институт Сейнт Мери и са излекувани много дечица.

Сумата необходима за тази операция е 184 744 щатски долара, а Д-р Пейли държи да бъде направена, когато Дани е на 2 години. След като крачето се стабилизира, той планира втора операция и удължаване с 5 см., като за нея ще бъдат необходими още 176 498 щатски долара.

Като участници в благотворителния маратон от страна на ПФК Левски ще се включат наставникът Петър Хубчев, помощник-треньорът Георги Донков и футболисти от представителния отбор. Потвърдили своето присъствие са още Владимир Николов и играчи от мъжкия волейболен отбор, Тити Папазов и отбора по баскетбол, както и националната състезателка по лека атлетика Инна Ефтимова.

В дните до събитието предстои да се включат още десетки състезатели от спортните клубове на Левски.

От клуба канят всички хора с добри сърца: „Елате, за да помогнем заедно! Единни можем повече!”

Събитието ще се състои на 17.11.2019 от 11:00 часа на „Герена“.

Може да помогнете и като изпратете дарителски смс с текст на латиница: DMS YORDANA на 17 777

- Дарителска сметка в лева:
Обединена Българска Банка
IBAN: BG70 UBBS 8002 1084 3315 40
BIC: UBBSBGSF
Титуляр: Йордана Слави Йорданова

- helpkarma: Да помогнем на Йордана да ходи

- PayPal: kristtinas92@gmail.com

Ако имате предложения, които биха помогнали за провеждането по-добра и успешна кампания, за набиране на средства или всякаква друга помощ, можете да ги споделите на e-mail: dani.yordanova17@gmail.com

Дела трябват!