Капитанът на Ботев Пловдив Лъчезар Балтанов призна, че отборът е в най-лошия си период, откакто той е в клуба, но новият треньор Ферарио Спасов дава спокойствие и увереност. Капитанът на "канарчетата" разкри защо тимът записа незадоволителни резултати, докато бе воден от Желко Петрович.
 
"Проблемът беше чисто психологически. Постоянно рзговаряше с нас, обясняваше ни как иска да играем и какво да правим. Но не се получи - негативни резултати, в някои мачове нямахме и шанса да победим и се натрупа напрежение. Човекът имаше много голямо желание, но не му потръгна. Имал съм разговори с него, но просто не се получиха нещата. Пожелавам му късмет, той наистина имаше изключително желание да помогне на Ботев", заяви Балтанов пред Канал 3. 
 
След смяната на Желко Петрович с Ферарио Спасов Ботев Пд игра добре и с настроение, но загуби от Лудогорец с 0:1, а след това завърши наравно срещу Арда 1:1. Балтанов сподели какво е променил новият треньор след идването си.
 
"Ферарио Спасов много набляга върху физическата подготовка. Вдъхва ни спокойствие, казва ни, че знае възможностите всички тук, да не се притесняваме, показали сме, че сме добри футболисти. На нас ни трябваше спокойствие и сигурност. Трябва ни една победа, за да се отърсим от цялото това напрежение, което се създаде. От както съм тук, това е най-тежкият ми период. Аз се надявам, че Ботев ще излезе от това положение", категоричен е капитанът на Ботев Пловдив.