Отборът на Берое записа победа във втората си контрола по време на подготвителния си лагер в Турция. Тимът на Димитър Димитров-Херо се наложи с минималното 1:0 над румънския Сепси. Единственото попадение отбеляза Мартин Камбуров, който се разписа в 43-ата минута от дузпа.

Димитров направи няколко промени в тима в сравнение с първата контрола срещу Ботошани, спечелена с 2:1. Крум Стоянов и Алин Фол дебютираха от първата минута, а каращият проби Тези Меза записа 45 минути.

Сепси се намира на осмо място в румънската Лига 1 след есенния дял на първенството. Титуляр за тима беше Радослав Димитров, а Стефан Велев беше резерва.

Във 2-та минута румънците получиха право на изпълнение на свободен удар. Последва центриране в наказателното поле на Берое, където футболист на Сепси отправи удар, но не намери целта. Минута по-късно Флоринт Стефан опита удар от 20 метра, но също не намери рамката на вратата на Перниш.

В 8-ата минута Алиун Фол отне топката в половината на съперника и веднага изведе Мартин Камбуров в чиста позиция. Голмайстор №2 на България отправи удар, но стражът на румънците се намеси блестящо и спаси. Секунди по-късно кълбото попадна във Фол, който стреля слабо право в ръцете на вратаря. В 17-ата минута футболист на Сепси стреля слабо от границата на наказателно поле, без проблеми за Перниш. Две минути по-късно Мариуш Стефанеску стреля силно от 21 метра, но Перниш боксира. След това при добавката футболист на съперника стреля високо над вратата.

В 22-ата минута Милен Желев изведе Рубен Бриджидо отдясно, крилото напредна и стреля от границата на наказателното поле, но стражът на румънския тим изби, топката попадна в Цветков, който не успя да намери вратата. Три минути след това Рубен Бриджидо се опита да намери Фол зад защитата на Сепси, но стражът на румънците бе по-бърз и изпревари новото попълнение на „зелените”. 

В 28-ата минута след меле, топката попадна в Шафранко, който стреля от 12 метра, но топката срещна левият страничен стълб на пазената от Перниш врата. Три минути по-късно Радослав Димитров пусна към Петер Гал, който стреля в долният десен ъгъл на Душан Перниш, но опитният страж се намеси отлично и изби в корнер.

В 42-ата минута Макута пусна вдясно към Бриджидо, който от своя страна намери Педро Еуженио в назакателното поле. Португалецът центрира меко за Мартин Камбуров, който бе изблъскан в гръб от Роналдо Деакону. Главнатият съдия отсъди 11 метров наказателен удар, който минута по-късно бе превърнат в гол от Мартин Камбуров.

В 48-ата минута след грешка на Меледже Мариуш Стефанеску бе изведен в чиста позиция и отправи удар от малък ъгъл, Иван Гошев изби, след което Виктор Генев изчисти в корнер пред голлинията.

В 60-ата минута Ахмед Туба изведе Педро Еуженио в чиста позиция отляво на атаката. Португалецът вместо да завърши сам предпочете да потърси Алиун Фол, но бранител успя със стени усилия да изчисти в корнер. В 67-ата минута Стефанеску стреля от 12 метра, но право в ръцете на Гошев.

В 75-ата минута Иван Минчев центрира от фаул в наказателното поле, бранител не успя да изчисти добре и преди Георги Ангелов да стреля от воле, друг играч в червен спортен екип се намеси добре. В ответната бърза контраатака футболист на Сепси се озова в чиста позиция, но Милен Желев с тяло го блокира добре и Гошев не бе затруднен. Минута по-късно Никола Маринов изведе в добра позиция Алиун Фол, но новото попълнение не успя да преодолее стражът от малкият пеналт.

В 83-ата минута Георге Драгомир стреля от 15 метра право в ръцете на Иван Гошев. Две минути преди изтичането на редовното време добра възможност за гол на Сепси, но централният нападател не успя да засече подаване отдясно на свой съотборник.

В 90-ата минута отново централният нападател на румънският тим получи добра топка, но Гошев не позволи да бъде преодолян. Минута по-късно Никола Маринов изведе зад защитата Алиун Фол, който опита удар от границата на наказателното поле, но стражът на румънският тим се намеси блестящо.

Следващата проверка на Берое е на 24.01, петък, срещу полския Лехия Гданск.

БЕРОЕ - СЕПСИ 1:0

1:0 Мартин Камбуров (д) 43’

БЕРОЕ: Душан Перниш, Милен Желев, Виктор Генев, Крум Стоянов, Александър Цветков, Гаюс Макута, Теди Меза, Ахмед Туба, Алин Фол, Педро Еуженио, Мартин Камбуров

СЕПСИ: Роланд Никзули, Рашид Боухена, Георге Драгомир, Роналдо Октавиан, Радослав Димитров, Петер Гал, Даниел Челеа, Павол Сафранко, Стефан Флорин, Мариус Стефанеску, Габриел Вашвари