Треньорът на Черно море – Илиан Илиев, отдаде гръмката победа с 5:1 над Славия изцяло на играчите си. Специалистът обясни как на почивката е дал тонус на футболистите след по-добрата игра на „белите“ в края на първата част.

Илиев обясни и как смята Черно море да се противопостави на Лудогорец след седмица. Не на последно място наставникът заяви, че все още не гледа към класирането.

„В края на първото полувреме Славия заиграха. Добре, че свърши полувремето, за да си кажем някои неща. Да изнасяме от едната страна. Футболистите се ориентираха, поздравявам ги. Мисля, че поражението е малко тежко за Славия, но е заслужено за играчите заради предните мачове – търсим голове“.

„Ние, треньорите винаги искаме да е по-добре. С големите преходи лятото е доста тежко, но искам да поздравя играчите. Ние трябва да коригираме нещата“.

„Ние избираме централния нападател според мачовете. Славия играят с трима отзад, вдигат високо, а на нас ни трябваше някой бърз нападател. Футболистите се опитаха да направят казаното, което е похвално“.

„Със сигурност сме по-обиграни. Отразява се на всички отбори кратката почивка. Няма я тази свежест. Надявам се като се захлади, тая умора да я няма. Подготовката не я правихме все едно сме тренирали 20 дни. Това особено се отразява в дефанзивен план. Нещата, с които пречиш на противника“.

„Ние не мислим за места. Сега сме пети кръг. Има отложени мачове. До 7-8 кръг трудно може да гледаш класиране. Мислехме само как да се противопоставим на Славия, имат скорост в атака“.

„Срещу Лудогорец...знаем, че имат добър отбор и футболисти. Трябва да сме внимателни, иначе ще ни създадат доста проблеми“.