Приятелски турнир по футбол в памет на легендата Любомир Трайков ще се проведе от петък до неделя в град Нови Искър.

Организаторите на надпреварата канят всички да се присъединят от 17:30 ч. на спортната площадка в кв. Гниляне, където ще бъде открита мемориалната плоча в чест на Любомир Трайков – знаково име в българския футбол.

След церемонията в 18:00 ч. ще бъде даден старт на футболните срещи. Първият мач е между Гниляне и Ветерани, а след него, в 18:45 ч., на терена ще се срещнат ФК Искър ДЮШ и РА.

Група А е съставена от отборите: Гниляне, Славовци, Световрачеве и Ветерани, докато в Група Б ще се състезават ФК Искър ДЮШ, Кумарица, Кубратово и РА.

След емоциите от мачовете в събота, на 29 септември (неделя) от 10:00 ч. на спортната площадка в кв. Гниляне, ще продължат вълнуващите срещи между победителите от двете групи и най-добрият втори отбор, който ще бъде определен чрез точков актив, голова разлика, повече отбелязани голове и по-малко наказателни точки. (жълт картон – 2 наказателни точки, червен картон – 5 наказателни точки).

Любомир Трайков си отиде от този свят преди 12 месеца на 70 години. Той е бивш футболист на Локомотив (София), Янтра (Габрово), Академик (София), Раковски (Севлиево), Локомотив (Дряново). След това започва треньорска кариера и води съставите на Марек (Дупница), Доростол (Силистра), Монтана, както и скаут на детско-юношеската школа на Лудогорец.

Работил е за Локомотив (София) в школата на клуба, а последната му месторабота беше Миньор (Перник).

подкрепя българския спорт