Първият фенклуб на ФК Арда в чужбина е вече факт. Той бе открит в Брюксел по идея на евродепутат Илхан Кючюк, съобщиха от клуба.

Специални гости на събитието бяха спортният директор на ПФК Арда – Ивайло Петков, кметът на брюкселската община Сен Жос – Емир Кър, кметът на гр. Кърджали д-р инж. Хасан Азис, капитанът на отбора Пламен Крумов, голмайсторът Иван Коконов, консулът Малин Месалски и Ахмед Моллахасан – част от ръководството на отбора. Десетки фенове, живеещи в Брюксел се събраха, за да присъстват на учредяването на фен клуба на любимия си български отбор.

„Благодарение на ефективната работа с посолството на България тук в Белгия, смея да твърдя, че успешно развиваме и поддържаме българската общност. Заедно с д-р Азис подехме тази инициатива, а с моите колеги Искра Михайлова и Атидже Алиева стигнахме до заключението, че всеки опит за дипломация, за сближаване на хората и общностите в огромно пространство като Брюксел, трябва да бъде развивано.”, каза Илхан Кючюк по време на откриването.

Евродепутатът специално поздрави кмета на брюкселската община Сен Жос – Емир Кър за неговата непрестанна работа, свързана с българската общност в Брюксел. Кючюк отбеляза спортната история и славата на ПФК Арда през годините, както ефективната работа на местната власт и ръководството, които имат заслуги за успехите на клуба.

Фен клубът на “Арда” в сърцето на Европа вече има десетки членове, живеещи в Брюксел, а за негов председател бе избран Алекси Костадинов. Събитието предизвика огромен интерес както присъствено, в хотел Thon, където се проведе учредяването на клуба, така и онлайн – десетки фенове гледаха излъчването на живо във фейсбук страницата на евродепутата Илхан Кючюк. След като Арда тази година за първи път взе участие в евротурнирите, фен клубът в Брюксел вече е факт, това е гарант, че марката Арда вече е разпознаваема в Европа.