21-годишният халф и доскорошен младежки национал Кольо Станев ще играе за Етър и през новия сезон в efbet Лига. Двете страни подписаха днес договор и Станев ще продължи да облича виолетовия екип. Предишният му контракт с клуба изтече, но по взаимно съгласие ще бъде продължен.

Кольо Станев е роден на 10 октомври 2001 г. и е продукт на школата на Етър. Още от сезон 2017/2018 г. е част от първия отбор на “виолетовите”, като официален дебют направи едва 15-годишен на 30 септември 2017 г. в мача за купата на България между Созопол и великотърновци, а на 1 септември 2018 г. дебютира и в елита в мача срещу Септември, спечелен с 2:0 от Етър. Станев, който бе избран в анкетата на феновете за Футболист № 2 на етърци за последното първенство, започва своя шести сезон в първия тим на „болярите“.

 

Преди това Етър си осигури услугите и на голмайстора Мартин Тошев, който пък бе избран за № 1. Така великотърновският клуб запазва в състава си всички играчи от челната тройка в анкетата на привържениците (трети бе халфът Николай Янков).

И трето ново попълнение в Етър бе привлечено от Лудогорец. Това е Владислав Найденов, който е със статут на преотстъпен от „орлите“ под наем до края на първенството.

Владислав Найденов е роден на 29 ноември 2001 г. във Враца и играе като ляво крило. От 2014 г. е в школата на „орлите“, като за последните три сезона натрупа в дублиращия тим сериозния актив от 92 мача с 23 гола. В първия отбор на Лудогорец дебютира на 26 май 2021 г. срещу ЦСКА 1948.

Найденов вече се включи в подготовката на „виолетовите“ за новия сезон, заедно с другите двама, преотстъпени вчера от Лудогорец – Илкер Будинов и Дамян Христов.