Етър завърши първия дял на първенството в efbet Лига с 477 поредни минути, без да допусне гол във вратата си. За последно „виолетовите” инкасираха попадение в мрежата си на 2 ноември при гостуването във Враца, когато в 63-ата минута се разписа техният бивш футболист Педро Лагоа.

След това великотърновският тим завърши 0:0 с Арда, като на вратата бе Анатоли Господинов. След идването на новия треньор Александър Томаш „болярите” повториха същия резултат в гостуването на Славия, като под рамката се завърна Христо Иванов, който пази и в следващите мачове. Последва победа с 1:0 над Царско село, нов успех със същия резултат 1:0 при гостуването на Черно море във Варна и накрая 0:0 у дома срещу Монтана.

Петте поредни мача без допуснат гол са рекорд в историята на великотърновския футбол в елитната група. Досега в цялата си история Етър седем пъти е имал постижение от 4 поредни сухи мрежи.

Уникалността на този рекорд идва не само от тези 477 минути без гол, а и от факта, че преди 13-ия кръг Етър бе значително изоставащ на последното място в класирането с най-слаба отбрана, допуснала 31 гола. В крайна сметка „болярите” стопиха изоставането и възродиха надеждите за изпълнение на крайната цел – запазване на мястото си в елита.