Председателят на Управителния съвет на ПФК Левски Даниел Боримиров след две десетилетия отново облече екипа на Мюнхен 1860 за срещата на ветераните от бившия му отбор с „Байерн“ в мач, посветен на 50-та годишнината на „Олимпиащадион“ и 50 години от Олимпиадата в Мюнхен.

„Срещнах се с моите колеги от преди 20 години. Преживяването беше невероятно“, обясни Боримиров. Той сподели, че в събота, зедно с бившите му съотборници, са наблюдавали победата на сегашния отбор на Мюнхен 1860 над Веен с 3:1. „По време на мача обявиха, че сме на стадиона. Публиката стана на крака и ни аплодира. Беше вълнуващо. Всички привърженици бяха много щастливи, че ни виждат заедно и ни пожелаха да се събираме по-често“, разказа той. Боримиров си припомни времето, което прекара като футболист на „Мюнхен 1860“, като се видя и с други ветерани като Бернард Винклер, Хорст Хелд, Марко Курц, Мани Бендер, Михаел Динцей, Холгер Грайлих и други.

Двубоят между ветераните на двата мюнхенски отбора Байерн и Мюнхен 1860 бе в неделя и завърши с 8:6. Срещата се игра пред около 25 000 фенове. Треньор на победителите бе Щефан Ефенберг, а головете за „баварците“ отбелязаха Елбер, вратарят Ханс-Йорг Бут от дузпа, Звездан Мисимович, Ивица Олич /два гола/, Пауло Серджио, Клаудио Писаро и Марсел Витечек.

Треньор на Мюнхен 1860 бе Вернер Лоран, а головете отбелязаха Саша Мьолдерс на три пъти, Щефан Ризингер и два гола на Бени Лот. За победителите участие взеха още звезди като Даниел ван Буйтен, Мартин Демикелис, Клаус Аугенталер, Сами Куфур и други.

Двубоят се игра под мотото „Обединен Мюнхен“ в две полувремена по 35 минути. Събраните средства ще отидат за детска фондация от Мюнхен.