ЦСКА продължава стремежа си към развитие във всички аспекти на професионалната подготовка – не само на терена, но и извън него. През миналата седмица, в рамките на три дни, главният готвач на тима и нутриционистът на клуба осъществиха специализирана визита в един от водещите клубове в Португалия – Спортинг Лисабон.
Посещението бе организирано по инициатива на спортния директор Пауло Нога, който поддържа близки професионални контакти с португалския гранд. Именно това партньорство даде възможност на специалистите от "армейците" да почерпят опит от една от най-уважаваните академии в Европа.
Фокусът на визитата бе върху най-новите тенденции в спортната нутрициология, включително персонализираното хранене, възстановяването след натоварвания и изграждането на цялостна хранителна стратегия за първия отбор и младежките формации. Специално внимание беше отделено на логистиката около храненето на състезателите и на координацията между готвачи и диетолози.
Главният готвач на ЦСКА получи ценни насоки за организацията на клубната кухня, адаптацията на менюта според нуждите на отделните играчи и практиките, които гарантират високо качество и оптимално възстановяване.
Тази визита е част от дългосрочната стратегия на ЦСКА за изграждане на устойчив модел на развитие и постигане на най-високи стандарти във всеки детайл от професионалната подготовка. От клуба заявяват, че подобни обмени на опит ще продължат и занапред – като доказателство за амбицията на „червените“ да бъдат модерна и конкурентоспособна организация както на терена, така и извън него.