Съдът остави в ареста директора на дирекция "Административна дейност" на ПФК Левски. Йоана Чолакова е обвинена като участник в престъпна група, ръководена от Васил Божков.

Според Специализирания съд обвиняемата няма опасност да се укрие, но може да извърши ново престъпление. От свидетелските показания на Цветомир Найденов ставало известно, че Чолакова е организирала срещи на Божков с хора, които не са все още обвинени, но за които се твърди, че са съпричастни към престъпна дейност - иманярство, търговия с културни ценности и сводничество.

Въпреки че прокуратурата първо е повдигнала обвинение, а след това е започнала да събира доказателства, по делото има достатъчно данни да се направи обосновано предположение, че Чолакова е извършила престъплението, за което е обвинена. Тя е контактувала и с всички обвинени като част от престъпната група на Васил Божков.

Йоана Чолакова е била секретар в дружества на Божков и началник на кабинет. Определението не е окончателно и подлежи на обжалване.

В момента в спецсъда се разглежда и искането за постоянен арест на Антон Божков, син на Васил Божков. Той е обвинен за пране на пари по поръчение на престъпната група, ръководена от баща му.