Отборът на Берое допусна поражение с 0:3 от полския Заглембе Любин в последната си контрола в Турция. Головете бяха отбелязани от Патрик Сис в 12-ата, Филип Стразински в 43-ата и Дамян Бохар в 85-ата минута. Резултатът бе открит в 12-ата минута с първата си голова възможност. Защита в „зелено“ не бе подредена по най-добрия начин и от това се възползва Патрик Сис и успя да засече центриране на втора греда.

Въпреки успеха за чуждия отбор, на терена в Турция старозагорци показаха за сетен път в южната ни съседка солидно представяне. Тимът, воден от Димитър Димитров, залага на скоростна игра, нужната агресия и много добро лице, като в срещата със Заглембе Берое изпусна четири-пет добри ситуации. Грижите пред треньорския щаб са такива, че старата слабост - изпускането на положения, продължава, но надеждите на треньорите са за старта на efbet Лига отборът да бъде в топ-кондиция в офанзивната част на играта и головете да започнат да идват.

В 19-ата минута Иван Минчев стреля добре от воле, но топката се отби от гредата. Пет минути след това Фал Алиун стреля, но в аут. В 37-ата минута капитанът на старозагорци Мартин Камбуров засече добро центриране на Стив Фуртадо, но вратарят на Заглембе успя да спаси ефектно с една ръка.

Две минути преди края на първата част Заглембе получи възможността да изпълни дузпа. С изпълнението се нагърби Филип Стразински, който беше точен. В 54-ата минута Виктор Генев имаше добра възможност да намали изоставането на Берое, но пропусна.

В 85-ата минута Дамян Бохар успя да премине покрай Виктор Генев, а след това стреля силно в горния десен ъгъл на вратата зад Генадий Ганев и по този начин оформи крайния резултат.

Така Берое приключва лагера си в южната ни съседка. Българският отбор спечели срещу румънските Ботошани и Сепси, съответно с 2:1 и 1:0, но загуби с минималното 0:1 от полския Лехия Гданск. Преди няколко дни футболистите на Димитър Димитров завършиха при резултат 1:1 срещу казахстанския Ордабаси Шимкент.


БЕРОЕ - ЗАГЛЕМБЕ 0:3

0:1 Патрик Сис 12’

0:2 Филип Стразински 43’

0:3 Дамян Бохар 85’

БЕРОЕ: Душан Перниш, Милен Желев, Стив Фуртадо, Александър Цветков, Крум Стоянов, Мартин Камбуров, Фал Алиун, Теди Мазаге, Гайс Макута, Ахмед Туба, Иван Минчев

ЗАГЛЕМБЕ: 12. Конрад Форенц, 2. Бартош Копач, 3. Саша Балич, 11. Матиас Тайти, 17. Патрик Сис, 18. Филип Старзински, 21. Бартош Биалек, 24. Якуб Тошик, 39. Дамян Бохар, 44. Алан Шервински, 55. Дамян Око