Бившият старши треньор на Локомотив (Пловдив) и ЦСКА Бруно Акрапович сега е вариант да поеме работата в елитния босненски клуб Тузла Сити, съобщава популярният сайт в Босна и Херцеговина sport1.oslobodjenje.ba.

За последно Акрапович работеше в първенството на Република Северна Македония за клуба Шкендия (Тетово), но се раздели преди с тях преди две седмици. Веднага след това се появи в Пловдив и беше свързван със завръщане на Лаута, тъй като има сериозни успехи с местния Локомотив. Това обаче не се случи. Преди четири дни път самият треньор разказа, че е изчистил финансовите си отношения с ЦСКА, откъдето чакаше определена сума.

Тузла Сити в момента е на 2-о място в местното първенство, но се раздели с наставника си Хусреф Мусемич след три поредни мача без победа и сериозно изоставане от лидера Зрински (Мостар). Ако подпише договор с този клуб, за Акрапович това ще бъде първи ангажимент в родината му. Лятото беше свързван с местния гранд ФК Сараево, но нищо не се случи тогава.

В цялата си история Тузла Сити играе в ниските нива на бивша Югославия и Босна и Херцеговина. През сезон 2017/2018 печели първенството в една от двете втори лиги и влиза в елита и в същия момент приема това име, след като историческото им е Слога (Симин Хан).