Със зверска контузия ще се запомни дербито между Спартак 1918 и ФК Тополи (отборът на феновете на „соколите”) във финала за купата на Аматьорската лига във Варна.

В 32-та минута Васил Фердинандов от символичните домакини счупи глезен след влизане на Живко Бояджиев от противниковия тим. Глезенът на футболиста юноша на Чавдар Етрополе се обърна на 180 градуса.

Съдията Радан Мирянов показа червен картон на Бояджиев, а пострадалият футболист бе откаран с линейката до градската болница.

По-късно стана ясно, че кракът на Фердинандов е със счупен глезен и скъсана връзка, а докторът на отбора прогнозира, че играчът може да се завърне на терена след минимум шест месеца.

Спартак 1918 спечели мача с 3:1, след като бе догонващ в резултата.

Александров откри резултата за отбора на Тополи в 36-та минута. Влади Гочев в 57-та минута изравни за 1:1, а в 83-та от воле направи 2:1. В 90-та минута Желязков сложи точка на спора.

Интересното е, че наставникът на Спартак 1918 Митко Трендафилов заложи на резервни футболисти, сред които шест 17-годишни.

След инцидента Живко Бояджиев не можеше да си намери място от притеснение и сам не вярваше, че се стигна до счупване на глезена след неговата намеса.