Легендарният бивш испански национал от близкото минало Гайска Мендиета се превърна в поредното знаково име, което ще видим в благотворителния мач между Димитър Бербатов и Луиш Фиго. Зрелището ще се състои на 14 юни, а съставите на двата тима вече се пръскат от звезди.

Легендарен нападател на Манчестър Юнайтед иде на крака заради Бербо

Както може да се очаква, Мендиета ще бъде част от селекцията на Фиго, но това едва ли ще намали и на йота удоволствието на феновете да го видят на Националния стадион „Васил Левски”.

Още едно впечатляващо име се включва в шоуто на Бербо

Бербатов: Може да има изненади на 14 юни

"Той е една от най-емблематичните фигури в историята на „Валенсия“. Клаудио Раниери разкрива и потенциала му като един от най-добрите централни полузащитници. Само след един сезон той вече е основен плеймейкър и лидер на тима. През 1999 г. печели Купата на краля и Суперкупата на Испания. Следващият сезон му е още по-силен – стига до финал в Шампионската лига срещу „Реал“ (Мадрид). През тази 2000 г. е избран от УЕФА за полузащитник №1. През следващата година „Валенсия“ отново стига до финал в най-престижния клубен турнир, този път губи от „Байерн“ (Мюнхен) след изпълнение на дузпи. Но моторът на отбора е избран за най-добър халф и през 2001 г. И неслучайно е купен от „Лацио“ за 48 млн. евро. Играе и за „Барселона“. С английския „Мидълзбро“ печели Купата на лигата. Участник на световно и европейско първенство с националния отбор на Испания", сподели Бербо чрез своята фондация.

"Гайска Мендиета! И той ще е в отбора на Фиго за Мача на годината в София на 14 юни!", добави нападателят.