Сборен тим на журналисти победи с 9:6 отбор, съставен от каварненски роми, в тежък футболен сблъсък този следобед. Мачът се игра пред 100 възторжени фенове на новото изкуствено игрище в крайморския град. Двата тима направиха две полувремена от по 30 минути.

Кметът на Каварна Цонко Цонев се включи в играта като център нападател на ромите и асистира за две от точните попадения. Това обаче не бе достатъчно и още на полувремето отборът на журналистите от Добрич, Каварна и Варнаповеде с 4:2. До края на срещата ромският тим пропусна да реализира дузпа.

В ролята на съдия влезе президентът на ФК"Калиакра" Венци Василев. В края на мача ромите нарушиха правилата. Оказа се,че на терена има 13 души от техния отбор. „Съдията не усети, преметнахме ги, защото то си беше циганска работа – кръвта вода не става”, коментира мениджърът на мургавите Мартин Башев, наричан още ромския кмет.

Новото тренировъчно игрище в Каварна бе открито преди няколко седмици. Общината вложи в спортната придобивка 500 хил.лева. Ромският квартал вморския град пък е един от най-уреденитев страната.

Още любопитни новини четете ТУК!