Няколко дни преди Големия финал на тазгодишното издание на Kamenitza Фен Купа съперниците в битката за Рио де Жанейро и единадесетия трофей на най-големия и вълнуващ футболен турнир за приятели в България вече са ясни. В специалния жребий, който се проведе днес в централата на Българския футболен съюз в София, се включиха лично президентът на БФС Борислав Михайлов, халфът на Левски и националния отбор Владимир Гаджев и Даниел Петров, бранд мениджър на марка Kamenitza в „Каменица” АД.

Жребият за кулминацията на Kamenitza Фен Купа 2013 е хвърлен

От името на футболната централа Михайлов връчи специален сертификат на огранизаторите на Kamenitza Фен Купа, който утвърди кампанията като най-големия турнир за непрофесионалисти в България. На днешното събитие стана ясно, че в тазгодишното издание на Kamenitza Фен Купа са се включили над 18 000 „приятели от квартала”, групирани в повече от 1800 отбори, а общият брой отбелязани голове във всичките 2052 мача до момента е близо 8500.

Президентът на БФС отличи приноса на „Каменица”АД за развитието на българския футбол, след което се включи в жребия за кулминацията на Kamenitza Фен Купа и изтегли отбора на Русокастро (Бургас), който зае първата позиция в група А за Големия финал. Михайлов, Гаджев и Петров изтеглиха по четири отбора в жребия, а според присъстващите журналисти и организатори най-оспорвана е Група Б, която събра първенците в класацията на най-култовите имена в турнира „Тяло, пречиш ми” (София) с три регионални шампиона – Бригада (Димитровград), Манастирище (Враца) и Трите мечки (Шумен), които са и двукратни носители на националната Фен Купа (през 2007 и 2010).

Кулминацията на тазгодишното издание на Kamenitza Фен Купа предстои този уикенд на стадион „Хаджи Димитър” в Сливен. Най-добрите 24 отбора от страната ще изиграят точно 52 мача, а победителите във финалния турнир ще грабнат впечатляващата награда на Фен Купа 2013 – пътуване до Рио де Жанейро и посещение на мач на култовия стадион „Маракана”.

Жребият за кулминацията на Kamenitza Фен Купа 2013 е хвърлен

„През последните единадесет години, ние работим усилено турнирът да бъде не само най-големият, но и най-вълнуващият – с най-много награди и футболни емоции както за играчите, така и за феновете. Тази година националните шампиони на Фен Купа ще стигнат чак до Рио, а на стадион Маракана ще стъпят не само те, а и още една приятелска компания от зрители и фенове”, каза по време на жребия Даниел Петров. По време на Големия финал лицето на тазгодишната кампания Трифон Иванов ще изтегли един щастливец измежду всички преминали по „Пътя към Рио”, който заедно с двама свои приятели ще може да придружи шампионите до Бразилия.

По време на националните финали в Сливен ще станат ясни и още няколко щастливци, които ще поемат на незабравими футболни пътувания благодарение на Kamenitza Фен Купа и партньорите на турнира. Сред всички участници в томболите на Ford Moto-Pfohe и анкетата на GLOBUL ще бъдат определени късметлиите, които ще посетят съответно мач от Шампионската лига и мач на Манчестър Юнайтед. На самия стадион „Хаджи Димитър” по време на финалите партньорите от adidas ще имат специална игра за двойки от играчи и зрители, като два отбора (четирима души) ще спечелят пътуване до сърцето на adidas в Херцогенаурах в Германия. Всички зрители са добре дошли, входът е свободен, а освен интересни футболни дербита, за всички ще има и много награди.