За първи път в единадесетгодишната история на Kamenitza Фен Купа жребият за Големия финал на турнира ще се проведе предварително и то в централата на Българския футболен съюз в София. В определянето на съперниците на 24-те отбора ще участват президентът на БФС Борислав Михайлов, селекционерът на националния отбор по футбол Любослав Пенев, представители на организаторите от „Каменица” АД и приятели на най-големия и вълнуващ футболен турнир за приятели в България.

В тазгодишното издание на Kamenitza Фен Купа се включиха над 18 000 „приятели от квартала”, групирани в повече от 1 800 отбори. Изиграни бяха почти 2 000 мача, а най-впечатляващите 52 дербита тепърва предстоят на Големия финал на Фен Купа 2013 на 31 август и 1 септември на стадион „Хаджи Димитър” в Сливен.

До кулминацията на тазгодишното издание на Kamenitza Фен Купа достигнаха шампионите и техните подгласници от 12-те регионални първенства, които се проведоха през последните три месеца в 12 различни области на България. Голямата награда за националните шампиони тази година е пътуване до Рио де Жанейро и посещение на мач на култовия стадион „Маракана”, като всеки един от тимовете в Сливен има шанса да поеме на така мечтаното пътуване до Бразилия – трябва само да се наложи над своите съперници и да вдигне националната Фен Купа край Сините камъни.