Получихме дългоочакваното финансиране от 3 милиона лева за цялостно обновление на сградния фонд на стадион "Осогово", съобщи на брифинг кметът на Кюстендил Петър Паунов. Той посочи, че предстои да бъдат подготвени дейностите по санирането на комплекса и осигуряването на добри условия за спорт на децата от града.

Брифингът беше организиран, след като правителството одобри допълнителни трансфери по бюджета на община Кюстендил за 2020 г. в размер на 6 млн. лв. От тях 3 млн. лв. са предназначени за ремонт на уличната мрежа, а останалите - за основен ремонт на сгради и съоръжения на Спортния комплекс "Осогово".

"Предстои цялостно обновяване на всички фасади на стадиона, подмяна на дограма, поставяне на изолация на таваните, подмяна на всички електрически табла, ремонт на съблекални и тоалетни, както и на ВиК-инсталацията. Ще има и нова сауна за спортистите с минерална вода", каза Паунов. Той допълни, че това е вторият етап от ремонта на комплекса, започнал през миналата година. Предстои и друг, трети етап, с който трябва да завърши цялостното му обновление, каза кметът на града. 

Паунов уточни, че е възможно до два месеца, след като бъде избран изпълнител, работата да започне по същество.

Другите три милиона лева ще бъдат използвани за подмяна на водопроводна мрежа и пътни настилки в Кюстендил и останалите 70 населени места в общината./БТА