Предварителния кръг на единствения футболен турнир за аматьори у нас – „Каменица ФЕНкупа’09» бе открит днес от кмета Румен Видов.

Турнирът се организира със съдействието на общината и се финансира от „Каменица” АД. Видин е единствената община, която заделя сумата от 1000 лв. като награден фонд от по 100 лева на всеки един отбор - финалист, класирал се до десето място, включително в предварителния кръг от националния футболен турнир „Каменица ФЕНкупа 2009". Целта на тази инициатива е да бъдат подкрепени финалистите от предварителния кръг.

21 са отборите в областта, заявили участие в надпреварата. За следващата фаза в Монтана се класират 11 отбора, след решение на организаторите да бъде отпусната още едена бройка за нашата област. Ще се проведат 10 срещи между 20-та отбота, а един от отборите, след изтеглен от организаторите жребий се класира директно за турнира в Монтана. Преди първата среща от турнира се проведе демонстративен мач между сборен отбор на Община Видин и отбора на журналистите.