Заместник-изпълнителният директор на БФС Павел Колев, получи поредното си сериозно признание. Той бе одобрен за магистратура по европейско управление на спорта (MESGO). Колев е първият българин одобрен за програмата. Заместник-изпълнителният директор на футболната ни централа  е един от 24-ма избрани по документи и издържан изпит.

MESGO е магистърска програма, която се провежда на всеки две години и за която кандидатстват повече от 200 кандидата. Обикновено те са от топ-мениджмънта на различни спортни организации в цяла Европа. Програмата продължава две години и се провежда със съдействието на петте най-реномирани университета в Европа, Ню Йорк и Токио.

„Чувствам се много доволен, радостен и поласкан от тази новина – че ще представлявам България в MESGO. Според мен това е важно за всички, които се занимават със спорт в страната ни, защото имаме нужда от тези знания. Живот и здраве като завърша, аз ще направя всичко възможно да ги пренеса тук и да ги предам на колкото се може повече хора, включително и със съдействието на Национална спортна академия. Хубаво ще е да имаме повече подготвени хора, които да знаят как се управлява спорта в Европа и света. И съответно всички тези работещи практики, които ги има там да бъдат пренесени на българска почва”, заяви за Гонг Павел Колев.