Завършилият на 2-о място в Югоизточната Трета лига отбор на Загорец Нова Загора ще изиграе утре втора лятна контрола. Новозагорци, водени от амбициозния си треньор Мирослав Миндев, ще гостуват на Карнобат. Преди няколко дни те завършиха 1:1 с новака във Втора лига Созопол, като въпреки по-късното начало на подготовката не отстъпваха на морския тим.

В петък пък е третата им проверка - срещу юношите (старша възраст) на Берое Стара Загора. Единствен напусна тима левият защитник Христо Митев, който отиде в Янтра 2019 Габрово - нов член на професионалния футбол.

Новите попълнения за момента обаче са трима, като две са именно в защитната зона. Към отбора на Миндев се присъединяват бранителите от Ботев Гълъбово Николай Янков и Ивелин Иванов. Третият нов е Димитър Видев- халф от друг приключил съществуването си съседен отбор - Миньор Раднево.

В последните пет сезона Загорец неизменно е в топ 3 на тази група, като веднъж дори завърши 1-и, но за тяхна сметка във Втора лига влезе Марица Пловдив. Сега обаче нещата са малко по-различни и Загорец като нищо може да се върне във второто ниво, ако играчите по спортен път си извоюват квота./БТА