Аматьорски отбор съставен изцяло от жени се пусна в турнира на Ариана „Аматьори срещат професионалисти” в София. 12-те участнички от „Марула тийм” поставиха предизвикателство пред всички момчета, с които се състезават за голямата награда – мач срещу шампиона на България за тази година – Литекс. Дамският тим се представи не зле, но загуби с 5:7 от кавалерски настроения си съперник.

Започналата вчера в столицата надпревара е най-големият от всички регионални турнири „Аматьори срещат професионалисти”. В него стартираха 288 аматьорски отбора с над 3000 участника. Според правилата на състезанието участие може да вземе всеки навършил 18 години, независимо дали е мъж или жена.

Софийският турнир на Ариана приключва утре, когато е финалът. За трите дни на спортен комплекс „Славия” зрителите ще имат възможност да изгледат 352 мача. Отборите са разпределени на 8 игрища. Вчера се играха мачовете на директна елиминация, след което турнирът продължи с груповата фаза. Тя включва 64 групи с по 3 отбора всяка. Отборите играят по 2 мача, като най-добрият от групата продължава напред. В неделя са отново директните елиминации, сдлед които ще бъде определен четвъртият регионален победител – след тези в Благоевград, Стара Загора и Пловдив.

Като официален партньор на „Аматьори срещат професионалисти”, Българският футболен съюз осигури съдии и делегати по време на турнира, което гарантира високото качество на игра. Участие в мачовете в София ще вземат 72 съдии и 38 делегати.

Специален гост на финала утре ще бъде колоритният български актьор и посланик на турнира Краси Радков. В ролята на аматьора футболист, той ще забавлява запалянковците и по атрактивен начин ще мотивира играещите отбори.

А тези, които искат да гледат финала на Шампионската лига в истинска футболна обстановка, могат да побързат към спортен комплекс „Славия”. Организаторите са предвидили няколко огромни видео стени, на които ще върви мача от най-комерсиалния футболен турнир, докато на игрищата ще кипи битката на аматьорите. Така макар макар и виртуално „аматьорите” ще се сблъскат с „професионалистите” за вниманието на публиката.

„Въпреки определено дъждовното време, интересът е страхотен. В сравнение с другите три града досега, тук има най-много публика. Получава се истински футболен празник”, доволен бе бранд мениджъра на „Ариана” Мартин Димитров.