Вратар от детско-юношеската школа на Лудогорец спечели два математически турнира в един ден.

Шестокласникът Денис Къров от ОУ ”Васил Левски” - Разград е постигнал най-добри резултати в Лудогорието в турнирите „Черноризец Храбър” и „Паисий Хилендарски". Те се организират от Съюза на математиците в България, посветени са на Деня на народните будители и са се провели през 2 часа.

На 1 ноември млади математици от цялата страна в един и същ час решават по родните си места едни и същи задачи. Според регламентите на състезанието за определено призово място има предварително определен брой точки за достигане. Във възрастовата група на Денис Къров и в двата турнира няма постижение в Разградско за първо място.

В състезанието „Черноризец Храбър” той е събрал 95 от 100 възможни точки и е на второ място, което му дава право да участва в Международен майсторски клас в Сандански догодина. В другото състезание – „Паисий Хилендарски” – точките са 51 и стигат за трето място, което отново е най-добро постижение в Лудогорието.

Денис Къров е вратар в школата на шампионите при родените през 2001 г., освен със спорт и математика се занимава и с изкуства: свири на китара и танцува във фолклорната формация „Лудогорче”.

Сред победителите в турнира „Паисий Хилендарски” е още един футболист от школата на шампионите. Павел Дамянов от ОУ ”Никола Вапцаров” - Разград е с най-висок сбор точки - 61 - и е на първо място сред четвъртокласниците в региона. Павел е част от отбора на момчетата от Лудогорец, родени през 2003 г. Преди година малчуганът се прочу с авторството на текста на песента „Лудогорец кой ли не го знай”. Той бе използвал мелодията на песента „Зеленчуци който не яде” и бе посветил по строфа на всеки футболист от мъжкия отбор на Лудогорец.