Футболистът на Спортинг Лисабон Валери Божинов се включи в организацията със сериозна помощ за Коледния турнир в Арена Армеец София за деца, лишени от родителски грижи.

Клубните му ангажименти с предстоящи мачове на португалския тим за съжаление го възпрепятстват да бъде в залата при децата и да награди победителите във футболния турнир.

„С огромно удоволствие се включвам в тази кампания, защото е наш дълг да помогнем и да подарим един празник на тези деца без семейства. Много бих искал да съм до тях, да ги прегърна, да ги поздравя и да им дам една усмивка с надежда, че може би сред тях са бъдещите футболни звезди на България. Нека вярата и надеждата водят тези деца. Те няма да бъдат сами, винаги ще има хора, които ще им помагат и ще се грижат за тях. Реших да помогна със сърцето и душата си”, трогателно от далечен Лисабон сподели за Гонг националът.

Валери Божинов обеща, че при първа възможност ще се срещне с децата и ще поговори с тях, защото освен материалната подкрепа, те имат нужда от разбиране и диалог, така както е по белите държави.

Коледа наближава, а християнската вяра ни вдъхва стимул за добрини.