Поради големия интерес към „Аматьори срещат професионалисти” във Варна, организаторите на турнира със съдействието на Българския Футболен Съюз и Общински спортно-развлекателен комплекс "Младост" увеличават дните за провеждане на турнира, с което дават възможност на още 24 отбора да се състезават за купата на Ариана в града. Турнирът в морската столица ще започне ден преди официално обявените дати – 17 юни (четвъртък).

Приемането на документи за регистрация в Зоналния съвет на БФС беше временно спряно, докато финално бъде потвърдена възможността на спортния комплекс да предостави допълнителни часове за провеждане на турнира във Варна. Записванията продължават до 12 юни (събота), включително. Първите 24 отбора платили такса ще се състезават на квалификации в четвъртък, като 6 от тях ще се класират за груповите фази.

Всички записани до този момент 74 отбора са поканени на техническа конференция в четвъртък от 18.30 часа в спортно-развлекателен комплекс „Младост”. Тогава ще бъде изтеглен жребият, който ще изпрати една част от отборите на квалификации в петък и ще класира друга част директно за груповите фази.

Допълнителна информация за турнира във Варна, както и таблица с предстоящите мачове ще бъде публикувана в официалния сайт: www.ariana.bg, както и официалната фейсбук група на турнира