Футболният треньор Сашо Борисов получи званието Почетен гражданин на Радомир. То му бе връчено на днешния празник на града, в денят на Свети Димитър, от кмета Пламен Алексиев и председателя на ОС Светослав Кирилов, след решение на Общинския съвет.

“Горд съм, че съм жител на Радомир”, заяви Борисов от сцената в центъра на града.

“Невероятно признание за мен и за моето семейство, затова, че съм израснал в този град, живял съм и ще изживея старините си тук. Много съм развълнуван от решението на кмета на града и на Общинския съвет. Изненадан съм, аз съм обикновен човек.

Чрез футбола този град съществува и трябва да съществува. Отново отбора е в професионалния футбол, това е безспорен успех. Пожелавам му успех. Това е голям имидж за този малък град, който непрекъснато е в медиите. Помагам с каквото мога и при възможност винаги съм на стадиона, непрекъснато коментираме нещата с треньора Владимир Димитров”, каза пред Дарик Сашо Борисов.

Той е роден на 22 юли 1955 г., започва футболната си кариера в “Червено знаме”- Радомир. Сашо Борисов е първият радомирец в националния отбор, за който има 13 мача. Шампион е на България и два пъти носител на Купата на страната с ЦСКА.

Ръководил е като треньор всички детско- юношески отбори в школата на ЦСКА, както и мъжкия отбор.

През тази година се отбелязват 90 години организиран футбол в град Радомир.