Шефът на спортната редакция на Дарик радио Томислав Русев намери място сред предложенията за наградата „Мъж на годината”. Дали той е сред тримата номинирани, за които ще може да се гласува, ще стане ясно след няколко часа. Имената им ще бъдат обявени на пресконференция, като организаторите вече разкриха, че сред тримата номинирани няма политици.

Конкурсът за първи път се организира от „Дарик радио", което придоби правата върху марката, собственост досега на списание „Клуб М".

Освен Томислав Русев, личат имената на още четирима колеги – Ники Кънчев, Мартин Карбовски, Михаил Дюзев и Драгомир Симеонов.

Малко повече от 200 журналисти от София и страната се включиха в първия етап на конкурса – предложенията за номинации. Предстои гласуването в Интернет.

118 мъже бяха предложени за „Мъж на годината". Сред тях има най-много политици, следвани от спортисти, журналисти, режисьори, актьори, музиканти, учени, бизнесмени. Точки събра и една дама - вицепремиерът Меглена Плугчиева, заради факта, че в обществения живот тя се държи много по-мъжки от други мъже.

След като имената на тримата номинирани бъдат обявени в 12 часа, започва и гласуването за тях в Интернет. Вече е активен специално създаденият за конкурса сайт www.manoftheyear.bg. Кой е мъжът на 2008 ще определят читателите му. Гласуването ще продължи до 30 октомври, а името на победителя ще бъде обявено на 10 ноември.

Официалната церемония по награждаването на Мъжа на годината ще е в началото на декември във Военния клуб в София. За да запази традицията Дарик ще присъди и отличието „Мис ТВ чар".