Последният регионален шампион на юбилейната Каменица ФЕНкупа вече е известен – на престижното първо място в регионалния полуфинал за Габрово и Плевен се класира тимът на ВМВ (Севлиево). Момчетата се наложиха над отбора на Кашкавал Турист от Габрово, като това са последните два тима, класирали се за участие в Големия финал на Турнира. В последния мач шампионите се наложиха над техните подгласници с три безответни гола – един през първото и два през второто полувреме.

На трето и четвърто място се класираха тимовете на СКФ, който нямаше допуснат гол в редовното време, и ВАС-Етъра, а с индивидуалните награди бяха отличени Димитър Димитров – Мечката от Кашкавал Турист („Най-добър вратар”), Михо Боев от шампионите ВМВ („Най-атрактивен състезател”) и Тумбак Юнайтед („Най-спортсменски отбор”).

На регионалния полуфинал на стадион „Христо Ботев” бе интересно не само на терените, но и около тях – финалистите в играта „Точен шут” бяха 31 от трите предварителни серии в събота, но никой не беше прецизен на два пъти по време на финалната серия. При демонстрирането на „Силен шут” феновете също бяха на висота, но не успяха да поставят нов рекорд – най-доброто постижение бе на Борислав Борисов, който показа шут със скорост 117 км/час и с това заслужи оригинален екип на Челси от Samsung - спонсор на лондонския тим и корпоративен партньор на юбилейната Каменица ФЕНкупа 2012.

Тимът на ВМВ над всички в последния регионален полуфинал на Каменица ФЕНкупа 2012

Официалният превозвач на турнира - Ford Moto-Pfohe, също предизвика най-добрите „звезди от квартала” в играта „Гол от центъра”, а за най-точните имаше оригинални артикули на Ford и Шампионска лига. Много внимание получи и специалният Ford Focus – автомобилът талисман на Каменица ФЕНкупа, върху който феновете с повече късмет написаха своите послания на тема „ФЕН, футбол, фокус”. Всички послания върху ФЕНFocus-а вече са поставени, а едно от всички тях ще донесе на своя автор едномесечен test-drive на новия Ford Focus 1,0. Мариян Иванов от Плевен спечели специален SPA&test-drive уикенд в Банско за двама и с осигурен от Ford автомобил.

Другата голяма награда – 32-инчов цветен телевизор Samsung, се падна на Иван Иванов. Капитанът на традиционните участници в турнира ФК Дърт Пръч бе един от всички над 400 гласували в селекцията на отбора с най-много фенове. Най-много гласове събра култовият тим на Тумбак Юнайтед, който направи супер шоу около терените и с това заслужи подкрепата на най-много фенове на стадион „Христо Ботев“. Лидерът на тима Цветан Стоянов, известен повече като бай Цвятко, ще има щастието да играе рамо до рамо с патрона на ФЕНкупа 2012 Христо Стоичков и още една световна футболна звезда. Както подхожда на отбор с най-много фенове, бай Цвятко обеща да доведе сериозна агитка за „звездния мач“ през септември, като целият тим ще бъде на линия, за да подкрепя своя капитан.

С регионалния полуфинал на стадион „Христо Ботев” в Габрово завършва полуфиналната фаза на юбилейното издание на Каменица ФЕНкупа. Най-добрите 24 тима от цялата страна вече се класираха за Големия финал през септември и предстои да определят кой измежду тях ще има честта да се нарече юбилеен национален шампион на Каменица ФЕНкупа 2012. Финалният турнир ще се проведе на 15 и 16 септември в к.к. „Албена” и ще бъде кулминацията на юбилейното десето издание на най-големия футболен турнир за непрофесионалисти в България.