Пандемията от коронавирус не спря бившия футболист на Етър и Локомотив Горна Оряховица Антоний Балъков да се ожени. 31-годишният младоженец е племенник на легендата Красимир Балъков.

Антоний Балъков и съпругата му Стела Иванова си казали заветното "да" с маски. На церемонията в ритуалната зала на община Велико Търново не присъствали техните семейства, близки и приятели, а само кумовете и братът на младоженеца, който влязъл в ролята на фотограф. Двамата влюбени разказват, че около сватбата имало много забавни моменти, които със сигурност ще помнят завинаги.

Булката е носителка на титлата „Мис Веге България“. Двойката е заедно от 4 години и от известно време живее в Германия, където младоженецът работи като треньор в детски футболен клуб.

"Прибрахме се от Германия, стояхме под карантина, отложихме датата на сватбата два пъти и резултатът от това са халките ни с грешно гравирана дата на венчавката. Всички наши роднини и приятели се забавляват с преживяването ни тези дни", сподели Стела пред "Борба".

Тя разказа, че със съпруга й не предполагали, че положението у нас и по света ще се усложни толкова много, но все пак решили да минат под венчило. Кумовете им приели веднага идеята, а от общината своевременно задействали организацията по сватбата.

"Нямаше проблем в подаването на документите, от местната администрация бяха много любезни и така отзивчиви да ни оженят при извънредните обстоятелства. Оказа се, че останалите младоженци са отменили сватбите си“, разкри още Стела.

Антоний Балъков

Едва след като си казали официално „да“, се сетили, че можело да направят съпричастни с щастливия момент и всички техни роднини и приятели чрез фейсбук.

Не по-малко паметен бил и годежът на двойката. Миналото лято Антоний предложил брак на избраницата си чрез пръстен, поставен в авокадо, след 12-часов преход на връх Вихрен. Неслучайно избрал този плод и обстоятелства, тъй като Стела е веган и живее природосъобразно.

Младото семейство е в очакване на първата си рожба. Булката е в седмия месец на бременността си и ще ражда в МОБАЛ „Д-р Стефан Черкезов“. Плановете на съпрузите са да отглеждат бебето във Велико Търново, а след време да се върнат тримата в Германия.

„Ако положението в глобален мащаб се влоши, може би ще променим плановете си. Пред нас има много неизвестни и вероятно ще се наложи да решаваме бъдещето си в движение“, допълни Стела.