Валери Божинов, мъжкият волейболен отбор на ЦСКА и националните състезателки подкрепиха каузата Празничните герои.

Популярни спортисти и тази година подкрепиха благородната кауза на Holiday Heroes, които за втора поредна Коледа ще занесат празнични пакети с хранителни продукти до хиляди семейства в нужда. Те дариха свои лични вещи и предмети от професионалната си сфера, за да могат да се включат в благотворителния търг на сдружението. По време на благотворителния концерт – изложба на 4 декември (сряда) в столичното заведение Once Upon A Time Библиотека, който започва точно в 20:00 часа, любителите на волейбол, футбол и художествена гимнастика ще могат да се сдобият с ценни вещи на популярни лица, а събраните средства ще отидат за закупуване на хранителни продукти на семейства в тежко финансово състояние. Сред предметите, предвидени за аукциона, са специално предоставените от футболиста Валери Божинов тениска, топка и бутонки, топката с автографи от мъжкия волейболен отбор на ЦСКА и топката от грациите на националния отбор по художествена гимнастика.

Освен популярните спортисти, за благотворителния търг свои лични вещи ще предоставят още много знаменитости. Почитателите на съвременната българска музика ще имат удоволствието да чуят изпълнения от едни от най-обичаните родни артисти – Рут Колева, Бобо, Йоко Захариев, Вики Терзийска, Х Факторите Мартин Котрулев и Пламен – Пафа и много други. В концерта ще се включат още поп певицата Тони и талантливият Светльо Къслев, които подариха съвместната си песен „Любов“ на благотворителната инициатива на Holiday Heroes. Те ще представят и видеото към хитовото парче, което стана химн на коледната кампния. Една от големите изненади на събитието ще бъдат специалните водещи на бляскавата вечер.

Входът за благотворителната вечер стартира от минимална цена 10 лева. Всеки, желаещ може да остави сумата, която сам прецени, като всички парични средства ще бъдат използвани за закупуване на хранителни продукти за социално слаби семйства. Всеки, желаещ да помогне в набирането на храна и средства за семействата в тежко финансово положение, може да го направи с дарение към банковата сметка на Holiday Heroes, публикувана в сайта на инициатива, както и изпращайки смс с текст DMS GEROI на DMS номер 17 777.