Феновете от „Слънце” спечелиха титлата регионален победител в полуфиналния зонален кръг на Каменица ФЕНкупа 2010 в Хасково. Събитието се проведе този уикенд и събра истинските фенове на футбола и качествената бира.

Хасковският тим „Слънце” извоюва първото място в оспорван двубой с димитровградския отбор «Бригада». Финалният мач приключи с резултат 2:1 след изпълнение на дузпи, без отбелязан гол в редовното време.

На трето място се класира тимът „Арда 1924” (Кърджали), а на четвърто - отборът “Ардапласт” (Кърджали).

Сред останалите индивидуални призове отборът „Оги” (Хасково) бе отличен за „Най-спортсменски отбор”. Андрей Маджаров от „Арда 1924” бе обявен за „Най-добър вратар”, а „Най-атрактивен състезател” на Шампионата стана Иво Конгалов от „Слънце”.

Трите индивидуални приза традиционно отличават и насърчват спортсменските умения и толерантност и изцяло кореспондират с олимпийските принципи, залегнали в основата на Каменица ФЕНкупа още от самото й създаване. Тази година партньор на Каменица ФЕНкупа 2010 е Българският олимпийски комитет, като по този начин Шампионатът официално стана част от олимпийската идея и ценности.

Хасково не успя да излъчи свой победител в играта „Точен шут” с голяма награда 365 литра Каменица. В надпреварата „Играй с вратаря” феновете имаха възможност да тестват футболните си умения и да се опитат да отбележат гол на бившия вратар на ФК „Хасково” Никола Костов, който спаси голяма част от ударите, отправени към неговата врата.

Всички участници в полуфиналния зонален кръг в Хасково играха в екипи на световната марка adidas. Брандът, който е официален партньор на FIFA и UEFA, е част и от Каменица ФЕНкупа 2010.

Промяна в регламента на Шампионата тази година изпраща за участие във Финала на Каменица ФЕНкупа 2010 не само класираният на първо място отбор, но и неговият подгласник. Така във Финалния етап на Шампионата Хасково ще бъде представен и от двата отбора – „Слънце” и „Бригада”.

Гранд финалът на Каменица ФЕНкупа 2010 ще се проведе в значително разширен формат, сходен със схемата на финалите на Световното първенство по футбол. Заключителните мачове ще се играят в три поредни дни в Стара Загора през м. септември и в изцяло професионални условия – на безупречен терен, във вечерните часове, на пълно осветление, каквато е традицията на големите футболни първенства.

24-те отбора, които ще участват във Финалните мачове, ще се борят за титлата Национален шампион на Каменица ФЕНкупа 2010 в пълна екипировка на adidas: футболни обувки, кори, чорапи и професионални екипи от най-високия клас на марката – същите модели, с които играят техните любими отбори в големите европейски клубове.

Комбинацията от професионалните екипи на adidas с изцяло новата организация на Финала е гаранция за върховно футболно изживяване за отборите, достигнали до последната фаза.