Двукратният шампион на България с Лудогорец Михаил Александров ще награди утре призьорите в четвъртия благотворителен турнир “Sofia open 2013”, който има за цел да се съберат средства за деца на загинали служители на Министерството на вътрешните работи.

Очаква се Александров да връчи шампионската купа, както и призовете за голмайстор и най-добър вратар. След двудневна битка на терените на комплекс “Спортна София” до решителните сблъсъци достигнаха четири отбора. Трикратния победител СДВР ще се изправи в полуфинал срещу представителите на ГДБОП. В другата среща сборният журналистически отбор Медия Юнайтед ще играе срещу представителите на пожарната – Огнеборец. Четирите отбора се класираха след здрави битки във втората групова фаза. СДВР – Медия Юнайтед е традиционен финал от предишните две издания на турнира. Другите два полуфиналиста също са класически усатник в заключителната фаза на надпреварата.

В редиците на Медия Юнайтед има двама представители на Гонг и Дарик радио – Веско Вълчев и Иво Йовчев. Освен тях в отбора са още Светлин Йочев ТВ7, Ясен Тошев и Йордан Кроснаков от Спортал, Кристиян Димитров БНТ, Йордан Георгиев от Ринг, Петър Мисов – БТВ, Владо Стоянов – в. България днес. От няколко седмици нови попълнения в Медия Юнайтед са футболния треньор Костадин Ангелов и играещия президент на тима Румен Джабарски, който е собственик на най-добрите игрища в София за мини-футбол – RD Спорт на територията на Минно-геоложкия университет в Студентски град. Старши треньор на Медия Юнайтед е бившия наставник на Академик София Самир Селимински, който се пуска и в игра.

Футболният турнир е едно от многото събития, които се организират от СФСМВР в помощ на децата на загинали полицаи, които биват подпомагани финансово. Мотото на инициативите е „С обич за децата, в памет на бащите герои”. Футболният турнир се превръща в традиционен, след като това е четвърто негово издание.

Желаещите да се включат в дарителската кампания за деца и семейства на загинали служители на МВР могат да го направят в набирателен фонд на СФСМВР:

Обединена българска банка

IBAN: BG60UBBS80021029636330

Също така средства ще се събират и на място по време на турнира.