Сериозни имена в българския футбол започнаха да се изучават за треньори, научи Гонг. Големите фигури се записаха в специализирания курс УЕФА „А”, който е организиран от треньорската школа.

Право да участват в курса имат само футболисти, които са имали сериозни постижения в играта.

В групата личат имената на „армейската” легенда Георги Велинов, както и на изтъкнатия бивш вратар на Левски Стефан Стайков.

Срещу кандидат треньорите са четирима „сини” асове- Христо Йовов, Елин Топузаков, Димитър Телкийски и Сашо Александров.

В групата е и шампионът на Германия с Кайзерслаутен Мариян Христов. Има и друг „немски” кадър в лицето на Даниел Боримиров.

Четирима са и представителите на Литекс от последния шампионат, който „оранжевите” спечелиха. Става дума за Радостин Кишишев, Светослав Тодоров, Ивайло Петков и Христо Янев.

Светльо Петров пък отсрамва ЦСКА в елитната група от бъдещи треньори.

В НСА активно се потапят в дебрите на треньорския занаят имена като Росен Кирилов, Здравко Лазаров, Здравков Здравков, Георги Чиликов, Владимир Иванов, Милен Петков, Ники Кръстев, Добри Митов, Иван Кочев и Краси Чомаков.

Лекциите и занятията се провеждат от заместник-директора на треньорската школа Юри Николов, професор Симеон Стоянов, професор Татяна Янчева, доцент Михаил Мадански, който е треньор на младежкия национален отбор и други. Курсът бе открит лично от професор Лъчезар Димитров.