Старши треньорът на „Отбор на надеждата” Младен Христов и състезателите му от националния тим заявиха амбиции да играят във финалната осмица на предстоящото световно първенство по футбол за бездомни хора в Чили през октомври. Това стана в рамките на специална пресконференция, която се проведе днес в дневен център за трудови занимания за хора с интелектуални затруднения „Светове” към фондация „Светът на Мария”.

„Тази година разполагаме с изключително качествени състезатели, които притежават необходимите футболни и човешки качества да попаднат сред осемте най-добри отбора на Мондиала. Вече два месеца се подготвяме за големия футболен форум, тренирайки всеки ден по 90 минути и за мен това време мина неусетно и изключително приятно в компанията на тези страхотни момчета”, обясни Христов пред медиите.

Мениджърът на „Отбор на надеждата” Виктор Кирков допълни, че същинската подготовка на националния тим приключва в неделя, когато националите ще се включат в четвъртия турнир „Играй с националите 2014”. „Състезанието ще се проведе в неделя от 12:00 часа на игрищата на столичния колодрум, предоставени безплатно от „Детска академия по футбол” на Пламен Марков.

Кметът на Столична община (която е партньор на проекта) Йорданка Фандъкова е поканена да открие турнира”, обясни Кирков. Той допълни, че играчите ще бъдат събрани отново на лагер на 10 октомври, пет дни преди заминаването им за Чили.

Отбор на надеждата

източник: Sports Management Bulgaria