Благотворителен футболен двубой се проведе днес в новата спортна зала „Иван Вазов" в Стара Загора. Организатори бяха кметът на община Стара Загора Живко Тодоров, Минифутбол-Стара Загора, футболни деятели и приятели. Мотото на двубоя бе "Да помогнем на Вики да оздравее".

Момиченцето е на 12 месеца, а преди три родителите разбират, че страда от рядкото заболяване „тумор на очните нерви". Близки и приятели бързо се организират в социалните мрежи, за да помогнат.

„Това е много рядко заболяване и докторите нямат голяма практика. Оперативно не може да бъде отстранено, защото обхваща двата очни нерва и трябва да оставят Вики сляпа. Нейните опции за лечение са химиотерапия или радиотерапия. Лечението на Вики е много скъпо и е непосилно за нас и не може да се осъществи в България.

Най-добрата оферта, която получихме е от Университетската клиника в Хайделберг. Тя е на стойност 113 850 евро", разказва майката на момиченцето Даниела.

В срещата, организирана днес в Стара Загора участие вземаха отбора на английската неделна лига и този на община Стара Загора. В тима на неделната лига личаха имената на маркетинг директорът на Берое Ваня Джаферович, легендата Васил Драголов и други. Общинският тим бе воден лично от кмета Живко Тодоров. Поканени бяха и фирми от региона, които да подкрепят каузата. В залата бяха поставени и две кутии, чрез които всеки можеше да дари средства в подкрепа на малката Вики.

Желаещите могат да направят същото и чрез дарителските сметки:

Банка Societe Generale Експресбанк

BIC: TTBBBG22

IBAN: BG35TTBB94001525767173

титуляр: Даниела Красимирова Христова (майката на Вики)