Поредица от културни и спортни мероприятия предстоят в с.Калояново за годишните общински празници. Събитията ще се проведат от 29 май (петък) до 1 юни (понеделник).

Спортната програма включва традиционния футболен турнир за деца за купа „Хеброс Бус” и футболна среща по случай 70 годишния юбилей на популярната игра в Калояново с участието на ветерани от местния клуб и сборен отбор ветерани от националния тим на страната. Участие в мача са потвърдили Наско Сираков, Станислав Ангелов, Иван Кочев и още дузина бивши футболисти на Ботев, Локомотив и Левски. Футболното шоу на ветераните започва в 18:00 часа на 31 май (неделя). Детският турнир стартира на 30 май (събота) от 9:00 часа и ще се проведе с помоща на Асоциацията на българските футболисти, като част от Националната програма "Децата и футболът".

Калояново

източник: Личен архив

Част от праничната програма ще бъде и хумористично шоу „Приятели мои”, с участието на Димитър Туджаров –Шкумбата, д-р Мирослав Ненков и водещите сутрешния блок „Дарик кафе” Михаил Дюзев и Иво Райчев - съобщи кметът на Община Калояново Александър Абрашев.

Последният ден - понеделник е посветен на църковния празник Свети дух, когато местната църква "Света Троица" отбелязва храмовия си празник.