Сборният журналистически тим Медия Юнайтед загря стабилно за предстоящата благотворителна среща с "Отборът на треньорите" във вторник. Репортерите спечелиха и втория си мач от Зимния турнир "Вила Марк", организиран от Българската асоциация по мини футбол. Така Медия Юнайтед поведе в група Бирмингам с две победи от 2 мача, като до края на първата фаза остават още 7 срещи. Победата срещу Коньовица Юнайтед дойде трудно, като съперникът два пъти повеждаше в резултата за 1:0 и 2:1, но в крайна сметка медийният тим спечели с 4:2. Две попадения отбеляза Ясен Тошев от Спортал, а по един гол вкараха Йордан Георгиев от Ринг и Кристиян Димитров от БНТ.

Най-сериозният тест за Медия Юнайтед тази година обаче ще е предстоящият благотворителен мач във вторник срещу "Отборът на треньорите". В един тим ще се съберат Любослав Пенев, Илиан Илиев, Стойчо Младенов, Ивайло Петев, Вили Вуцов, Емил Велев, Тони Здравков, Методи Деянов, Владимир Стоянов и техни колеги от щабовете на отборите, които ръководят. След мача треньорите ще подпишат фланелките и те ще бъдат дарени за благотворителния търг на Ники Кънчев шоу и Спортно шоу Гонг, като събраните средства ще отидат за децата с аутизъм и недоносените деца.

Няколко дни преди двубоя хвърчат заплахи и от двата лагера, но журналистите са твърдо решени да покажат на треньорите, че могат да практикуват играта, която коментират.

Медия Юнайтед ще направи и промоция на новия официален екип на италианската фирма LEGEA. Журналистическият тим ще играе в фосфоресциращо зелено, докато "Отборът не треньорите" ще е в бяло като всеки от тях ще играе в екип на собствения си тим.