С дъх на старо катеначо и лек привкус от "специалната" гениалност на Жозе Моуриньо, футболният отбор на Гонг излъга с 1:0 колегите си от БНТ в ІІІ кръг на Макдоналдс Медийна лига. Единственото, и оказало се победно, попадение за "черните пантери" бе дело на основния стожер в отбора на радиото Иво Йовчев с красив плонж в 10-ата минута на двубоя.

Цял мач, възрастен треньор сред публиката, обхванат от носталгия по отминалото време на дефанзивната италианска тактика, не спря да дискутира с младите си възпитаници тънкостите на играта показани от радиожурналистите. А на терена гонгаджиите, с много мъжество и характер, извоюваха своята победа срещу традиционно трудния им опонент.

Рокадата на треньорския пост преди мача също оказа огромно влияние. Капитанът Сашо Диков пое нещата в свои ръце. „Всяка една треньорска смяна действа освежаващо на тима”, категоричен бе един от най-опитните – Стефан Стоянов. „Доволен съм”, процеди през зъби новият треньор Диков, след като разбра, че само с един мач начело на тима е изкачил Гонг на първото място. „Дълбок поклон пред гениалността на великия магьосник на дефанзивния футбол Хеленио Херера”, добави спецът.

Блестящ мач за Гонг направи вратарят на отбора Веско Вълчев, показвайки завиден рефлекс в трудни моменти. Със сигурност част от причините за добрата му форма се дължат и на професионалните му ангажименти към ЦСКА, където наблюдава изкъсо националния страж на Алжир Райс Мболи. Пред Вълчето, Румен Пенчев отново бе безгрешен, подпомаган от Стефан Стоянов, Иво Йовчев, Краси Илиев и Емил Евтимов, както и от влезлите като резерви Кирил Лулев и Ясен Гинев.

Победата над БНТ продължава силната серия от успехи на Гонг. "Черните пантери" разгромиха Блиц с 10:2 миналия кръг, а преди това направиха бойко равенството с "24 часа". Отличната форма, в която се намират гонгаджиите несъмнено се дължи на правилната високопланинска подготовка, която организира мениджъра на тима Валентин Грънчаров. Гонг направи две предсезонни контроли в Разлог и Девин, за които все още се говори с добро. "Знам, че нивото ви е високо и за това не идвам на мачовете, а си пия спокойно кафето", заяви веднага след двубоя с националната телевизия Грънчаров, прелиствайки офертите за зимния лагер на тима.