Ръководството на Левски стартира образователна кампания за най-малките "сини" фенове, съобщиха от клуба. Уроците стартират с основаването на клуба в началото на миналия век и първият от тях ще бъде проведен преди домакинския мач срещу Ботев Враца тази събота. Ето и какво написаха на сайта си "сините":

"Левскари, от предстоящия тази събота, 28.09, мач срещу Ботев Враца Левски и Тръст "Синя България" стартират нова кампания, обърната изцяло към децата. Преди всеки домакински двубой на стадион "Георги Аспарухов" ще се провеждат срещи с малките привърженици, а акцент в тях ще бъде образованието."

"Информация ще бъде представена през призмата на съвременния живот, с интерактивна част, която да ангажира тяхното внимание и да ги накара да се интересуват и заобичат както историята на своя клуб, така и тази на патрона му и на всички българи, обвързали живота си в името на тяхното бъдеще."

"Срещите ще са насочени към деца до 12-годишна възраст и ще протичат в рамките на до 45 мин., така че да им бъде забавно, приятно и комфортно. Да бъдат увлечени в любовта към клуба и играта. Защото в основата на желанието на клуба е да спомогне за тяхното израстване като достойни българи, използвайки светлия пример на героите от миналото."

"Учи с Левски" ще стартира в събота, 28.09, на "Герена". Сборният пункт ще бъде пред общежитието на ДЮШ (откъм касите на ул. "Тодорини кукли" 47) в 17.30 ч., където "Лъвски" и служители на клуба ще посрещнат всички желаещи да присъстват на срещата деца и техните родители!"

"Гост на първата среща ще бъде изпълнителният директор на клуба Павел Колев, а темата, по която ще си говорим, е създаването на любимия ни клуб и първите години от неговото съществуване. Елате на "Герена", за да учим и да се забавляваме заедно! Очакват ви много изненади!", съобщиха от клуба.