С уникален рекорд стартира надпреварата за регионален шампион в Каменица ФЕН Купа’11 във Варна. Футболните фенове от морската столица направиха уникална жива „бирена верига“ до тъчлинията на стадион „Спартак“ и отправиха предизвикателство към Бургас – следващия град от програмата на полуфиналите на най-големия футболен турнир за аматьори.

Разбира се, освен с рекорда, първата морска спирка от програмата на Каменица ФЕН Купа ще се запомни и с напечените мачове на стадион „Спартак“. През май над 100 аматьорски тима от Варна и Добрич се състезаваха на квалификации, а този уикенд най-добрите 64 от тях се борят за купата на града. Победителят на Варна и неговият подгласник ще мерят сили с останалите регионални първенци на Големия финал през септември. Наградата за националния шампион на Каменица ФЕНкупа 2011 са билети по собствен избор за мач на отбор от Европа. Както винаги, “Каменица АД“ покрива всички разходи по незабравимото пътуване.

Тазгодишното издание на първия аматьорски футболен турнир на България в града бе официално открито от Кирил Глушков, мениджър събития в Kamenitza AD, легендарният футболист Живко Господинов, общинският съветник Тодор Мутафов и председателят на зоналния съвет на БФС Благой Калфов.

По традиция веднага след официалната част се проведе демонстративен мач между градските журналисти и отбора на ветерани на „Спартак“ и „Черно море“. В отбора на бившите футболисти блестяха имена като Вальо Станчев, Живко Господинов, Георги Арнаудов и Георги Иванов-Геша. Точно заради уменията на последните, победата бе за отбора на футболистите – със скромното 1:0, но с много пропуски, голови положения и емоции за участници и зрители. Най-добър за журналистите беше вратарят Краси Николов, който успя да спаси всичко без една бърза атака в първите минути на мача.

Ключов участник в отбора на победителите пък бе местната легенда Живко Господинов. Освен плеймейкър на отбора, Господинов бе натоварен с функциите на скаут на култовия Димитър Пенев в града. Избраните от Господинов ще станат ясни след финалите утре и ще влязат в „Звездния тим“ на Каменица, който под ръководството на Стратега ще се изправи срещу Златните момчета на България от САЩ ’94 в началото на юли на демонстративен мач в Сливен.

Наред с надпреварата на четирите терена, участниците и гостите на турнира имат шанса да се състезават и в серия атрактивни игри – „Играй с вратаря“ може да донесе на най-добрия оригинална топка Puma от партньора на турнира, а в „Точен шут“ най-прецизният стрелец ще има шанса да спечели една от най-щедрите награди в цялото първенство - 365 литра Каменица. В последните три града от програмата на Каменица ФЕН Купа имаше по един победител, а в неделния предиобяд ще стане ясно дали и аматьорите във Варна имат толкова точен шут, че да спечелят по една Каменица за всеки ден от годината.

Шампионът на Варна ще бъде известен след финалния мач, който започва утре (19 юни, неделя) в 12.30 часа. Награждаването на Каменица ФЕНкупа е в 13.00 часа. По традиция организаторите ще връчат купата на шампиона и ще отличат най-добрите в категориите „Най-добър вратар“, „Най-атрактивен играч“ и „Най-спортсменски отбор“.