Излезе от печат 13-ата поред книга на спортния журналист Силвестър Милчев „Георги Пачеджиев-Чугуна във футбола и извън него“.

Книгата е документален разказ за изтъкнатия български футболист и треньор. На 80 страници и с общо 56 снимки авторът възкресява част от незабравимото му дело. Той е шампион на България за 1935 година със „Спортклуб“ /София/, носител на Царската купа /националната купа/ през 1941 година с АС 23, първенец на България за 1947 и 1949 година, по веднъж сребърен медалист и носител на Купата на Съветската армия /националната купа/ с Левски. Национал.

Като наставник на Левски от 1956 до 1959 година включително триумфира три пъти с националната купа, два пъти е втори и два пъти трети в първенството. Изключително плодоносна е работата му с националните отбори. През 1955 година извежда в Италия за пръв път юношеския ни отбор в традиционния турнир на УЕФА, където нашите момчета се представят великолепно. И нещо, което блести с главни букви в летописа на българския футбол – той и по-младият му колега Кръстю Чакъров класират за пръв националния отбор на България за финален турнир на световно първенство – през 1962 година в Чили.

Книгата „Георги Пачеджиев-Чугуна във футбола и извън него“ е отпечатана в Издателска къща „Тип-топ прес“ с управител Владислав Симеонов