Футболисти, съдии и журналисти влязоха в един отбор за една благородна кауза - "Да помогнем на Бобка". Макар и съперници в турнир, представители на различните съсловия, свързани с най-популярната игра, бяха обединени от идеята да помогнем за излекуването на 10-годишната Боряна Дикова, която страда от тумор на яйчниците.

Спортните журналисти в България подеха инициативата, като за символично начало на кампанията бе организирана и четиристранна надпревара. В турнира се включиха състав от бивши футболисти, тимът на спортните журналисти „Медиа Юнайтед”, отбор на футболните съдии и „Отбор на надеждата”, представящ страната ни световното първенство за бездомни хора.

Футболните звезди логично спечелиха турнира след успех над реферите в полуфинала и над "Отбор на надеждата" с 4:2 във финала. Преди това "Отбор на надеждата" би с дузпи "Медиа Юнайтед" след 1:1 в редовното време. А в мача за третото място спортните журналисти се наложиха над футболните съдии след 3:3 в редовното време и изпълнение на дузпи.

"Да помогнем на Бобка"

източник: Валентин Грънчаров, Gong.bg

В състава на бившите футболисти бяха вратарят Ивайло Петров, Предраг Пажин, Светослав Петров, Милен Радуканов, Дончо Донев, Асен Букарев и Александър Димитров. Да подкрепи инициативата дойде и Христо Йовов, но поради контузия Бижутера нямаше как да се включи в мачовете. Край терена на откритото ВИП игрище на спортен комплекс "Академик" в София с интерес наблюдаваше и баскетболният треньор Тити Папазов.

В състава на футболните съдии бяха Таско Тасков, Георги Игнатов, Николай Стайков, Калин Людмилов, Младен Маринов, Адриан Петров, Цветан Трифонов и Ивайло Ненков.

Най-голяма атракция обаче предизвика двубой, в който мъжете бяха публика, а на терена за атрактивен мач излязоха спортните журналистки срещу футболните съдийки.

Заради каузата за първи път бе сформиран дамски вариант на "Медиа Юнайтед", а по футболни екипи излязоха Йоана Гочева, Антония Близнакова, Кристина Александрова, Татяна Велева, Виктория Младенова, Даниела Гълъбова, Соня Благоева, Ивка Димитрова и Мария Мицова. В редиците на дамите рефери бяха Християна Гутева, Димитрина Милкова, Гергана Цанкова, Анет Радулова, Станка Иванова... Съдийките спечелиха успорваната среща с 1:0, като в заключителните минути журналистките направиха няколко пропуска.

"Да помогнем на Бобка"

източник: Валентин Грънчаров, Gong.bg

По време на футболния турнир, чрез който се популяризира каузата на спортните журналисти, на място бяха събрани 1540 лева. А от анонсирането на кампанията по сметките за събиране на средства за Боряна постъпиха малко над 2000 лева. На стадион "Академик" бяха дошли и много съученици на 10-годишната Бобка, които лично дариха парички, снимаха се с футболните звезди и изпратиха сериозен позитивен лъч към своята приятелка, която претърпя редица операции в Германия и продължава лечението си там.

БФС също се присъедини към благотворителната инициатива на спортните журналисти в България за събиране на средства за лечението на Боряна Дикова. Освен че се ангажира с конкретна финансова помощ, президентът на БФС Борислав Михайлов реши 20% от цената на продадените билети за предстоящата европейска квалификация България – Малта също да бъдат преведени по сметката за спасението на Боряна. Във ВИП зоната на Националния стадион „Васил Левски” по време на мача, който е в неделя от 21,45 часа, ще бъдат поставени и кутии за събиране на средства на място.

Дарения могат да се правят на следните банкови сметки:

Сметка в лева:

IBAN: BG48 RZBB 9155 1066 4654 17

BIC: RZBBBGSF

Любов Иванова Тотева

Сметка в евро:

IBAN:BG36RZBB91551466465406

BIC: RZBBBGSF

Lubov Ivanova Toteva