Легендата на българския футбол Христо Стоичков стана почетен гражданин на Стара Загора. Предложението на кмета Живко Тодоров получи одобрението на общинските съветници на днешната сесия на Общинския съвет на Стара Загора..

Мотивът за Стоичков е приносът му за грандиозното футболно шоу, което той реализира в Стара Загора.

Мачът между легендите на Барселона и тимът на носителя на "Златната топка" се проведе на 20 септември на стадион "Берое". Пред близо 12 хиляди зрители отборът на Стоичков победи с 3:2, осигурявайки на футболните фенове незабравим зрелищен спектакъл.

С това голямата легенда на българския футбол направи интернационална реклама на Стара Загора не само като Европейски град на спорта, но и град с хилядолетни културно-исторически забележителности.

Официалното връчване на документа, който удостоверява званието, ще стане на 5 октомври, в рамките на честванията на Празника на града.
 
Решението-Христо Стоичков да бъде новият почетен гражданин на Стара Загора, бе взето с тайно гласуване на сесия на Общинския съвет на Стара Загора. Общинските съветници трябваше да избират измежду четирима кандидати-кинорежисьорът Магдалена Ралчева, изкуствоведът проф. д-р Марин Добрев, футболната легенда Христо Стоичков и именитият старозагорски математик Любомир Любенов.
 
През 2013 година  треньорът на Берое Петър Хубчев получи званието "Почетен гражданин на Стара Загора”. Тогава бронзовият медалист от САЩ'94 получи отличието от кмета на града Живко Тодоров, а церемонията съвпадна и с пристигането на Купата на Шампионската лига в Стара Загора.