На красива игра и много голове станаха свидетели малкото фенове, престрашили се да изберат студеното октомврийско утро във вторник, за да наблюдават как футболният отбор на Гонг постигна убедителна победа срещу колегите си от Блиц в мач от ІІ кръг на Макдоналдс Медийната лига. Въпреки липсата на основни състезатели като Иво Йовчев и Стефан Стоянов, пропуснали двубоя заради професионални ангажименти, гонгаджиите се наложиха с категоричното 10:2 срещу своя съперник, който очевадно изпитваше организационни проблеми на терена.

За най-добрите си години като топреализатор напомни Емил Евтимов с 5 попадения, следван от техничния халф Ясен Гинев с 3. Румен Пенчев освен с добрите си изяви в центъра на защитата, изпъкна и с гол от 20 метра, а в изненадата на сутринта се превърна Веско Вълчев. Титулярният страж на Гонг, който е и селекционер на отбора, извърши блестящ тактически ход в последните минути на срещата и замени Кирил Лулев като полеви играч. Цялата футболна селекция на радиото заигра за своя вратар, който оформи крайното 10:2.

След тази победа, Гонг зае първо място във временното класиране с актив от 4 точки, преди останалите двубои от кръга, които са в четвъртък. В предишната среща радиожурналистите завършиха наравно 1:1 в напрегнат сблъсък с приятелите си от вестник "24 часа", а следващият вторник очакват тежък мач срещу БНТ.