Двойник на бразилския футболен национал Давид Луис облече екипа на Литекс. За разлика от 28-годишния ексцентричен защитник на френския шампион Пари Сен Жермен обаче, неговият визуален събрат е испанец. Това е 20-годишният студент от Малага Пабло Кортес Гарсия, който тези дни бе в Ловеч заедно с група свои сънародници, информира "Ловеч Нюз".

Заклетият футболен фен гостува в града на люляците не по спортна линия, а по далеч по-сериозен повод. Той бе сред участниците в 10-дневен международен младежки обмен, организиран от местното сдружение „Екомисия 21 век” и посветен на доброволчеството и професионалното ориентиране на младите хора.

Още в първия ден на престоя си край Покрития мост Пабло бил заинтригуван от факта, че местният футболен тим е сред водещите клубове в българския футбол през последните две десетилетия, независимо че тази пролет е изваден от първенството на елитната група.

Интересът му се засилил още повече, когато научил че понастоящем начело на Литекс е неразривно свързания с испанския футбол Любослав Пенев. Чрез своите български домакини младежът се сдобил с фланелка на „оранжевите”, с която не се разделяше при престоя си в Ловеч.

Иначе откакто се помни, отборът на сърцето му е „Малага”, който към днешна дата заема осмата позиция в класирането на испанската Примера дивисион. Пабло Гарсия изрази съжаление, че гостуването му у нас не съвпадна с мач на стадиона в Ловеч, но си пожела Литекс и Малага да се срещнат скоро в евротурнирите.